Børn skal have en god start på livet

Vi skal give vores børn den bedste start på livet. Forskning viser, at de første 1.000 dage i et lille menneskes tilværelse er afgørende for at sikre børn i balance, som er klar til at starte i skole og fortsætte deres udvikling.

Min mor gik hjemme og passede mig, men den luksus har de færreste i dag. Som forældre skal man derfor kunne være tryg ved at aflevere sit barn i institution, og derfor vil vi konservative have flere pædagoger særligt i ydertimerne, hvor vi ofte ser, at personalet står alene med for mange børn. Jeg er et vaskeægte familiemenneske, og det er vigtigt for mig at sikre gode rammer for familielivet. Derfor arbejder jeg også for at udvide det servicefradrag, der gør, at man i dag kan få skattefradrag for forskellige former for praktisk hjælp, såsom rengøring og havehjælp. Det giver mange travle danskere mulighed for at have bedre tid til familien.

Det er samtidig en vigtig mærkesag for mig, at ingen børn skal starte med at ryge. I dag starter 40 børn og unge HVER dag med at ryge, og en tredjedel af dem kommer til at dø af rygning, hvis de fortsætter rygningen som voksne. Derfor har vi konservative præsenteret et rygeudspil, hvor vi indfører total røgfri skoletid på alle landets skoler, hæver prisen på cigaretter til 60 kr. og forbyder videresalg af cigaretter til mindreårige. Dét er vejen frem, hvis man spørger eksperterne, og forslaget har blandt andet fået ros af Kræftens Bekæmpelse.

Jeg arbejder for:

  • Flere pædagoger i børnenes institutioner.

  • Trygge og fleksible dagtilbud
.
  • Mere tid til familien i hverdagen med et øget servicefradrag.
  • At færre børn starter med at ryge – derfor røgfri skoletid og dyrere cigaretter.

Læs mere her.