En værdig alderdom

Vores ældre generation har arbejdet et helt liv, og været med til at opbygge det velfærdssamfund vi alle nyder godt af. Vi skylder dem en værdig alderdom, uanset om det bor i eget hjem eller kommer på et plejehjem.

Det gode ældreliv handler ikke kun om at komme i bad to gange om ugen, eller at få serveret tre måltider om dagen. At have et indholdsrigt liv er meget mere end praktik, og lysten til at bestemme over eget liv forsvinder ikke, blot fordi man bliver gammel. I Det Konservative Folkeparti ønsker vi en ældrepleje, hvor der er fleksibilitet til, at man en uge kan bede om at altanen bliver fejet i stedet for at få vasket gulv. Eller at hjemmehjælperen har tid og lyst til sætte en kande kaffe over, inden hun skal videre. Ingen skal umyndiggøres, blot fordi man får behov for hjælp. Det skal i det hele taget være lettere at bestemme over eget liv.

Vi vil styrke det frie valg, ved at gøre det lettere for ildsjæle, der vil byde ind med private alternativer til den kommunale pleje. Vi ønsker friplejehjem i alle landets kommuner. 

Det er afgørende med mindre, faste teams i vores hjemmepleje, så det er et velkendt ansigt der kommer ind af døren hos vores ældre. Det øger trygheden med genkendelighed, og gør det nemmere at forebygge sundhedsproblemer.

I Det Konservative Folkeparti har vi præsenteret et helt ældreudspil, som jeg selv har været meget involveret i. Det kan læses her!