Tager kampen for Nordsjælland

Jeg er stolt af at repræsentere Nordsjælland i Folketinget. Det er et dejligt sted med smukke skove, blanke søer, et rigt Øresund og mennesker der i høj grad bidrager til fællesskabet. Som folketingsmedlemmer skal vi både tegne de store linjer for Danmark, men vi er også valgt til at have et særligt øje for de udfordringer, der er i hver vores valgområder. Jeg vil i de kommende fire år fortsat med stolthed sige: Jeg kæmper for Nordsjælland!

Urimelig udligning
Derfor undrer jeg mig over, hvordan en landsdel kan blive udskammet, som Nordsjælland ofte bliver. Blandt andet da regeringen og Venstre sidst lavede en ny udligningsaftale, der på urimelig vis sender skattekroner ud af Nordsjælland. Det er ikke retfærdigt, at nordsjællandske kommuner skal have et lavere serviceniveau end de kommuner, vi sender penge til.

Indbrud i Nordsjælland
Danmark er det land i Europa, hvor der begås flest indbrud – og Nordsjælland er den landsdel i Danmark, hvor det står værst til. Man skal ikke undervurdere, hvor stor utryghed det skaber, både for den enkelte og for lokalsamfundet. Derfor skal vi sikre, at hjemmet kan være familiens trygge base. Den eneste måde vi kommer de mange indbrud til livs på er, at indbrudstyvene begynder at finde det for risikabelt at fortsætte deres indbrudstogter her hos os. Derfor har jeg i årevis kæmpet for at styrke politiets fokus på indbrud og den kamp forsætter jeg. Da vi sidst havde en konservativ Justitsminister fik vi øget optaget på politiuddannelsen og havde et styrket fokus på bekæmpelse af indbrud. 

De store og små aftryk
Jeg har i de seneste år gjort alt hvad jeg har kunnet, for at fremme nordsjællandske mærkesager på Christiansborg både i det store og det små. Her er jeg blandt andet lykkedes med at få sat en stopper for miljøødelæggende sandsugning i Øresund, oprettelsen af nationalparken Kongernes Nordsjælland, udlægning af urørt skov, genoprettelse af Søborg Sø, bevarelse af Øresundsakvariet, støtte til Karen Blixen-museet, oprettelse af museum for Vedbæk-fundene samt renovering af Skenkelsø Mølle i Egedal. Jeg har sammen med kollegaer presset massivt på for at få fjernet brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys bro. Sidst – men ikke mindst – får vi nu færdiggjort Hillerødmotorvejen og Frederikssundmotorvejen, selvom jeg gerne så det gennemført hurtigere.