Mine værdier

Jeg er mor til to små piger, og min drivkraft i politik er at skabe et endnu bedre Danmark for dem og hele deres generation. På samme måde som vores forældre og bedsteforældre har formet det trygge og rige samfund, vi nu har glæde af. Dem skylder vi også at tage os kærligt af som samfund, når de har brug for en hjælpende hånd. Dét er generationskontrakten – og dét er hjerteblod for mig.

Som konservativ kæmper jeg for at finde den rette balance mellem individet og fællesskabet. Der skal være plads til den enkelte og respekt for forskellige måder at indrette tilværelsen på. Men samtidig skal vi også passe på vores fællesskaber – i familien, i foreningslivet og sammenhængskraften i vores lille land.

Jeg er konservativ, fordi ansvaret for de socialt udsatte grupper altid har optaget mig, og det var først og fremmest det, der fik mig ind i politik i sin tid. Jeg vil gøre en forskel for de mennesker, hvis stemme ofte bliver overhørt i den offentlige debat. Min partifælle Per Stig Møller har udtrykt det så fint og præcist: “Staten skal være stærk nok til at tage hånd om den svage, men for svag til at knække den stærke. ” Det mener jeg, indkapsler essensen i konservatismen. I stedet for at dele offentlige ydelser ud til en masse, der godt kunne klare sig uden, skal vi målrette hjælpen til dem, der virkelig har behov, så vi tager ordentligt hånd om dem.

Jeg kæmper for de værdier, jeg tror på, men jeg er samtidig pragmatiker. Jeg er i politik for at skabe løsninger og resultater – ikke for politisk mudderkastning og ramasjang.